Callencos blog

Callencos blog

Utflykt för plupparna

ValparPosted by Callencos Wed, June 22, 2011 00:42:24

Ikväll (läs igår 21 juni) så tog jag och Mini med oss alla valparna plus Bissie på en liten utflykt. Vi åkte hem till Marianne och Pelle i Ågesta. Bilresan dit gick bra, den som protesterade var Sillen (Cilaz) och det högljutt smiley.
Väl framme öppnade Pelle grindarna och vi kunde backa ner bilen in på gården. Marianne hade gjort i ordning en stor hage mitt på gräsmattan som skulle vara "säker" valp-hage. Vi plockade dit alla valparna och även Bissie och jag måste säga att det är lite kul när valparna, som aldrig varit hemifrån innan, börjar springa runt och leka direkt man släpper ner dem.
Brottningsmatcher och lek med boll och lite kampleksaker varvat med bajsande för alla (Marianne sprang som en skottspole och plockade bajs) och så lite mer brottningsmatcher och kamptävlingar. Även hopp över agilityhinder - eller i alla fall en bom på marken...
Plupparna fick även plötsligt se 2 hästar, islänningar, gå resp. tölta förbi. Inget konstigt alls tydligen. Bilar körde förbi några stycken och när det kom en jäkligt stor bil så var det fortfarande ingen som reagerade, egentligen rätt konstigt eftersom de aldrig har sett bilar förut.
Folk med hundar promenerade förbi men det har de ju sett här hemma också så intresse för det fanns inte heller.

Efter en timmes lek & bus så började valparna bli rejält trötta, så då gick vi 2-benta in i uterummet för att fika och ta en smörgås. TACK Marianne, det var supergott med en limpsmörgås med ost !
Medan vi fikade så lekte valparna med en stor rosa jätte-gris som knorrade när man bet på den. Suuuuuper-leksak tydligen. Men efter en stund så knoppade alla valparna i en hög och mamma Bissie lade sig en bit ifrån och höll vakt med högt huvud.

När även 2:a timmen hade passerat så gick vi ut och väckte valparna. Vi inväntade 6 stycken kiss (eller 7 stycken inkl. Bissie) innan vi började bära valparna till bilen igen. Vi åkte därifrån både nöjda, mätta och belåtna. Cilaz var tyst på vägen hemsmiley, jag gissar att han var rejält trött. Någon hade spytt på vägen hem men inte mycket. Några matkulor bara och medan vi kånkade ner de 2 första valparna till lägenheten så var matkulorna borta... Inget att städa hrmmm.

Tack MADDE för att du hjälpte till att göra denna utflykt möjlig, guld värt att få åka lite med valparna och inviga dem i stora världen innan de hinner flytta.
Tack MARIANNE & PELLE för att ni bjöd in oss till denna utflykt. Det var kanon att få träna plupparna på både bilkörning och nya miljöer och det kändes tryggt att få göra detta hos just er !!

Nu följer lite bilder, men sen är det verkligen go'natt. Klockan har redan hunnit bli halv ett på natten och det är faktiskt dags för dejt med John Blund. Imorrn väntar veterinärbesiktning, vaccination och chipmärkning. Fluffan ska få vaccination hon också. Veterinären kommer hem till oss, himla smidigt !!

Kram och natti !

Alla i bilen, precis anlända till Marianne & Pelle

Marianne kämpar med att plocka bajs vilket verkar sååååååå spännande för några av valparna.

En finfin hage hade satts upp.

Span på vad som skäller inne i huset. Ser ni Cassie's öron, båda står så sött upp redan.

Pelle var minsann en bra lekfarbror, han bjöd på både bus, boll och kamplek. Caizer ville först ha lite gos innan bus.

God och hård bandyboll!

Svenska Flaggan var "hissad" i staketet, det är ju trots allt snart Midsommarafton !

Herr Blå, Cazino, börjar bli lite trött.

Herr Grön, Cilaz, har fått smak på bollen.

Mmmmm, gott

Yenna, Chino och Cassie har fight om kamptrossen.

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Evy Sandström Thu, June 23, 2011 10:10:55

Vilka ljuvliga valpar. Tänk vad tomt det kommer att bli efter dem. Hoppas alla får riktigt bra hem.

Posted by Maria Thu, June 23, 2011 09:24:12

ohh vilka härliga bilder. När jag jättetrött åkte till jobbet 06:30 imorse så påminde Tony mig om att nu var det bara 29,5 timmar kvar, då kändes det så mycket lättare, imorgon får vi en ny liten familjemedlem :-)

Maria

Posted by Axa Wed, June 22, 2011 21:10:11

Jag tycker att det är bra att i alla fall en blir kvar. Så har jag nån att busa med.

Kram
Axa

Posted by Madeleine Wed, June 22, 2011 18:37:16

Herregud vilka härliga bilder! Tur att det redan är spikat att jag får hit en liten Caizer, annars hade jag fått spjunk när jag såg alla fina ulltussar!!! :D

Posted by Maria Tauson Wed, June 22, 2011 07:38:18

Så fina de är och vad duktig du är som ordnar sådana här saker. De som blir ägare till de här valparna kan skatta sig lyckliga: Vackra Groenendaels från en duktig uppfödare. All lycka i framtiden!

Posted by Marie Olsson Wed, June 22, 2011 05:59:19

Vilken äventyr alla varit på - kul! Toppen att dom redan testat att åka bli bl a, mycket enklare när dom ska fara iväg till sina nya hem. Så sööööta dom är

Kram