Callencos blog

Callencos blog

Göra leksaker till valparna

ValparPosted by Callencos Sun, June 12, 2011 12:28:32

Jag har roat mig med att göra lite leksaker till valparna (fick inspiration av Marianne Fernström förra året) och när en kompis frågade hur jag gjorde så insåg jag att det är svårt att skriva/säga hur man gör. Lättare att visa =)

Så, här kommer en bild-manual hehe.

Välj först några trevlig fleese-plädar. Rusta, Jysk och Ö&B brukar ha billiga. IKEA också. Köp inte onödigt dyra för det finns ingen som helst anledning.
Klipp lagom breda remsor, ta i lite och gör inte mindre än 10-15cm brett för då blir leksaken väldigt tunn. Klipp fleesen på den längd som ger efter. Om du drar lite i tyget så märker du att åt ena hållet är det helt stumt (det blir bredden på remsan) och på andra ledden är det väldigt strechigt (det blir längden på remsan). Detta kommer göra att leksaken är lite stretchig när valparna drar i den.

Börja med att lägga mitten över mitten, gör en knut med en av färgerna. Ta i ordentligt för att få en bra bas.

Nu är basen i mitten (syns inte under remsorna) och jag lägger över remsorna omlått. Den sista remsan trär jag igenom första öglan (omlåtten) för att på så sätt knyta dem. Nu ska man bara dra ihop "knuten". Dra gärna färg för färg så blir det lite lättare.

Dra åt

Dra åt ännu mer, ta i ordentligt tills det inte ger efter mer.

Nu bara fortsätter du och lägger remsorna omlått, över varandra och trär in sista remsan genom första remsans ögla. Gör om, gör om, gör om.

Ta i ordentligt.

Det går rätt fort att göra dessa och när man väl får in snitsen så kan man ha det som lite terapi-pyssel =)

Välj efter egen smak hur lång eller kort du vill göra. Men vill du redan från början göra en kort så använd bara hälften så långa remsor. Annars så behöver du klippa av snuttarna och då är dessa snuttar sedan oanvändbara. Delar du remsan på hälften från början så kan du ju göra 2 likadana "trumvivel".

Här har jag valt att spara rätt mycket remsor oanvända. Detta för att få en lite mer fladdrig ände som uppmuntrar mer till lek och jakt. Knyt nu ändarna en varsin gång (räcker gott) och dra åt ordentligt.

Let the fun begin !!!!!

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lotta Wed, March 13, 2013 22:18:19

Vad fina!! :)

Posted by HumleSpunk Sun, February 12, 2012 12:23:36

Tack för den braiga förklaringen!
Jag som behövde lite terapi-arbete idag :)

( http://humlespunk.wordpress.com/2012/02/12/alltsa-ar-den-verifierat-plattlatt-om-till-och-med-jag-forstar-hur-man-gor/ )

Posted by Marie Olsson Tue, June 14, 2011 08:23:48

Vad häftigt med hemmagjorda leksaker, jättekul och vilket minne ifrån dig, OM dom inte blir söndertuggade förstås:) Vilken underbar bild du har på framsidan här, såååå himla gullig

Kram Marie

Posted by Lizz Genborn Sun, June 12, 2011 21:55:15

Vad kul, det var ju såna som man gjorde när man gick i skolan, fast mindre som man använde att sätta på nyckeln som hängare.

Posted by Gunbritt med flock Sun, June 12, 2011 16:54:55

Jättebra beskrivning :) Bra leksak åt valpar!!! Så söta dina småttingar är

Posted by Greta Sun, June 12, 2011 16:36:44

Ja tänkt vad kul dom får med dina hemgjorda leksaker, det måste ju räknas som närodlad :)

Kram

Posted by Carin Sun, June 12, 2011 13:43:17

och gissa hur glada mina valpar är som fick tre stycken av dessa leksaker av sina kusiner i går. I synnerhet den 1 meter långa och löst knutna flätan är hur kul som helst. Den är mycket elastisk och det får lätt plats 8 valpar för att kampa, rycka och slita och ffa gömma den i pappkartongen eller agilitytunneln.
Tack snälla Carro.