Callencos blog

Callencos blog

VM-guld för large-laget i agility

doggiesPosted by Callencos Tue, October 05, 2010 13:47:05
Hej hallå allihop !

Så har jag då varit iväg på årets upplaga av Agility-VM, som vanligt en helt fantastisk upplevelse !!!
I år hade vi redan bokat lägenhet bredvid Elmertoft's för att kunna umgås ordentligt, nya på resan var Sara och Madde och det var kanonkul att få uppleva VM tillsammans med dem.
När vi kom fram på torsdagskvällen runt 20 så visade det sig att det hade strulat ordentligt med våra bokningar av lägenheter. Vi skulle ha 2 sovrum var med dubbelsäng, plus 2 bäddmöjligheter i vardagsrummet. Vår lägenhet var dock inte bokad (!!!) så Göran, vuxen-Madde och Sara bråkade runt lite och till slut så löste det sig med att vi fick en 3-sovrumslägenhet i stället. Tur det för danska Yvonna som vi hade lovat att bo hos oss, hon fick en riktig säng i stället för bäddsoffa =)
Så, i ena lägenheten bodde Göran & Madde, Lena & Klara och så även en Israel som kommit dit utan boende fixat. I vår lya bodde jag & mamma, Mini-Madde & Sara och så Yvonna. Det blev riktigt bra till slut med boendet.

På fredagen så körde bara lag sina lopp, small och medium bara i hopp men large både hopp och agility. De slutade som................... GULDMEDALJÖRER !!!!!
Gissa om vi skrek oss hesa =), tjejerna låg 2:a efter hopploppet (Jenny Damm & Ina, Malin Elfström & Swift och Åsa Gunnarsson & Cadi) och lyckades köra även nollat i agilityloppet. Med facit i hand efter lördagens finallopp i lag så var våra large-tjejer ENDA NOLLADE laget totalt av både large, medium och small !!! Det ni =)
Även Mediumlaget nollade alla i hoppklassen och gjorde så pass bra ifrån sig totalt att de slutade på en hedrande 4:e plats i finalen. Small diskade ut sig redan i hopploppen så lördagens agilitylopp blev lite "utom tävlan".

Individuellt var det lite gott och blandat bland de Svenska ekipagen, men JÄÄÄÄKLIGT kul att se dem. Vad som var GRYMT kul och FANTASTISKT roligt var att guldmedaljörerna från både medium och large 2009 slog till och tog guld även nu 2010. Hur kaxigt är inte det? Komma igenom respektive landslagsuttagning 2 år i rad och DESSUTOM ta guld 2 år i rad??? Helt otroligt !

Efter alla loppen var klara på söndagen så mötte vi upp Rudolf Obermayer (kennel vom Philippshof) och Helmut Runschke för att få titta på och träffa Giacomo vom Philippshof, den hanen som jag siktar på om/när jag tar kull nummer 2 på Bissie.
Jag blev mycket mycket nöjd, han är jättesnygg, väldigt trevlig, pigg och glad, social och han jobbas med (eller jobbades med av sin matte som tyvärr hastigt gick bort tidigare i år). Kanonläcker var han i alla fall och jag var så tacksam att husse Helmut ville visa upp honom. Jag har förstått att han själv inte är ett dugg intresserad av hunderiet som sådant utan det var matte som stod för det. Så uppfödaren Rudolf är så tacksam att han ändå behåller hunden och går med på att visa upp honom då och då och låta honom para om någon intressant tik är aktuell.

Efter detta tog Rudolf oss med hem till sin fru, Helga. Vi åt ute på restaurang och hade jättetrevligt. Jag och Mini-Madde tog Wienerschnitzel och mamma tog grillat kalvhjärta som även vi smakade på. Jag tyckte att det var mycket gott även det.

Efter fika hemmavid och mycket prat så gick vi till slut och la oss. Upp igen till frukost klockan 9 och efter det åkte jag, Mini-Madde, mamma och Rudolf iväg till München för att bevista "October fest" som i år firade 200-årsjubileum. Vi hade alla hört talas om den men INGEN av oss hade fattat hur stort det var? Jag skulle gissa på att festivalytan var minst 3 gånger så stor som Gröna Lunds yta, med åkattraktioner och mat-tält precis ÖVERALLT. Fullt med häst&vagn-ekipage som drog runt tunnor med öl, alla klädda i just deras bryggeri's färger och utstyrsel. Fantastiskt vackra och jag måste säga att jag är STOLT över mig själv som fotades tillsammans med hästarna och till och med klappade på dem. Med hjärtat i halsgropen men jag GJORDE DET !!!
Vi kunde även titta på lite hästuppvisningar, dels uppvisning av vissa raser och dels uppvisning av olika redskap man använde förr. Vi gick även in i stallarna för att kolla men jag höll mig på behörigt avstånd eftersom många av hästarna bara stod i öppna spiltor, jag klarar inte riktigt av det...
Rudolf, mamma och Mini-Madde var kaxiga nog att åka några varv med pariserhjulet, bara att titta upp på det fick mig vimmelkantig så jag stannade på marken. Skönt =)

När vi hade varit där i kanske 5 timmar så åkte vi hem till Helga igen. Vi fikade lite och vips var tiden dags att åka till flyget. Så himla tråkigt och jag saknade huset och familjen redan när vi stod vid gate'n...

Jag har på denna resa fått träffa Giacomo 4,5 år som jag skrev ovan, och jag har träffat hans mamma Aurinko, 12 år, och även en halvbror (samma mamma) som heter Fellini, 8 år. Mycket trevliga hundar allihop och jag träffade även en till 12-årig tik som hette Eclipse, lika trevlig hon.

Många nya agility-personer har jag också träffat, tex Klara Elisson, plus återbekantat mig med lite folk från Paschas tävlingstid såsom tex Lena Dyrsmeds. Det har varit helt kanon och det enda negativa med hela resan är......... att jag fick med mig en jätteförkylning hem. Jag kände mig lite risig i halsen i söndags men vem gör inte det efter att ha skrikit halsen av sig på alla bra ekipage i finalerna. Sedan på måndagen så hade jag mer ont i halsen men jag trodde att det var en reaktion på husets luft i källarplan där vi sov. På flygplatsen började jag dock känna mig lite småsjuk och näsan började rinna. Väl uppe i luften blev jag jätteförkyld och hade supersvårt med trumhinnorna. Vi kom hem vid 12 inatt och när klockan väl ringde i morse för att gå till jobbet så låg jag bara och nös, hostade och led. Så inget jobb för mig idag...
Har släpat mig till mamma för att hämta gossarna (tyckte igår natt att det var klokt at lämna dem hos henne för att kunna åka till jobbet direkt i stället). I veckan eller helgen får jag hem Drottning Fluff också, pappa tyckte jag skulle bli frisk först. Undrar om han är lite extra förtjust i henne =).

Nä, nu ska jag försöka få i mig något ätbart och en mugg te (utan mobiltelefon i, jag tar honung i stället).
Kram kram allihop, hoppas att ni följer med på VM nästa år då det kommer att vara i Frankrike - Lievin 7-9 oktober - klicka för länk till officiella hemsidan.


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by gunnel Wed, October 06, 2010 10:53:59

Vila ut ordentligt så blir du nog frisk snart. Låter som en härlig resa fast jag antar att det var lite jobbigt också.

Krya på dig!

Posted by Carina Hökby Tue, October 05, 2010 14:08:21

Låter som ni har haft det jättetrevligt förutom trasslet med hotellrum och din förkylning. Krya på dig. Ser fram mot foton sen.