Callencos blog

Callencos blog

2010-09-26 Veterinärkoll efter sommaren och valpplaner 2011

doggiesPosted by Callencos Sun, September 26, 2010 20:23:21
I torsdags hade Virre och jag tid för att kolla upp läget med hans knä efter sommaren och simningen. Som vanligt sprang han in med "flaggan i topp" och in i varje öppet rum tills vi kom rätt. Vi väntade bara i några sekunder så kom Sophie, vår veterinär. Gissa om Viruz blev glad!

Hon ville börja med att se rörelser innan hon skulle börja bända och vrida. Vi både gick och travade för henne och det hon såg var hon MYCKET nöjd med !!!
Vi gick sedan in och skulle kolla mer ingående i lederna, medan hon gjorde det så försökta Virre sätta sig i knät på henne hela tiden, hon satt ju faktiskt på golvet haha. När hon var klar så sa hon "du är så duktig" och fick en rejäl tung-kyss tillbaka. Till och med så djurskötaren fnissade till och utbrast "va gullig han är". Han vet det, svarade jag med glimten i ögat.

Vi pratade lite om simningen och jag skröt om att han minsann simmar 20 minuter nu. Trött blir han, men peppar peppar inte halt. Lite stel ibland men då ökar vi inget gången efter. Jag nämnde att han tyvärr luktar hund nu för tiden (enligt min näsa luktar han pest) eftersom han simmar 2 gånger i veckan, jag som är van att Belgarna aldrig luktar hund alls. Herregu' jag kan ju aldrig skaffa en annan ras, man är så bortskämd. Veterinären replikerade SNABBT att "skulle jag ha en hund som Viruz så skulle inte jag heller byta ras". Gissa om det värmde i mitt hjärta!!!!!
Det är så skönt med Sophie, för hon går att läsa rätt bra i ansiktet och hon LÖS verkligen av glädje efter att ha träffat Virre nu och sett hur bra det går. Jag vet att hon även har pratat med Lisa om det (vår agilitykompis Lisa jobbar ju på Södran), att hon tyckte det kändes så trist när Virre aldrig blev bra.

Nåja, veterinärmässigt är vi ok'ade nu men vi har ju lite kvar på muskelfronten. Vi har bokat in ett besök hos Anna Holmgren 23 oktober, så får vi se om vi kanske kan få tillstånd att så smått låta Viruzet vara lös. Tänkte i så fall "lura" honom genom att träna lydnad utan andra hundar i närheten och så plötsligt får han inse att han är lös. Känns som att scenariot - Viruz lös tillsammans med andra hundar - bara kan sluta på ett sätt. Som Madde (Stolth Elmertoft) sa, han kommer att studsa runt som Tigger i Nalle Puh med stålfjädrar under tassarna. Så målande smiley.

Tror nog att även Pascha önskar att Virre blir friskförklarad snart så att han får en röjar-kompis i skogen igen. Han behöver det.

Snart är det dags för Agility-VM!!! På torsdag drar vi - det ska bli så himla GOTT med glädje från morgon till kväll, säkert gott att äta och dricka och MASSOR AV HÄRLIGT SÄLLSKAP !!! Jag ska även få möjligheten att träffa Giacomo vom Phillipshof, en blivande make till Bissie kanske. Men jag har bestämt att Virruzet får axla manteln på första kullen så parning blir januari/februari. Ska bli riktigt spännande !!!

Nä, nu ska jag göra mig något att äta. Mamma har ringt från Kapellskär och är på väg hem, jag har haft töserna här hemma så hon plockar upp dem på vägen. Sedan blir det nog en rätt tidig kväll, känner mig mör!

Bissie - min blivande stamtik

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Carina Hökby Tue, October 05, 2010 14:16:19

Nu vet jag vad Hobby har fått sin vilja att sitta i knä hos folk, även hos barn som har små knän. Han tog sig ett oplanerat simpass igår när han var nere vid sjön för att dricka och ett löv flög förbi! Håller med om det du säger att belgare inte luktar. Jag har också svårt för hundar som luktar för mycket. Åkes ena brorsa hade länge en goldenhane som han fick ta bort pga ålder för 2 år sedan. Nu låter det som att det är en ny golden på gång...

Posted by Kattis Lundgren Sat, October 02, 2010 13:50:12

Så härligt att läsa att du och Virus gjort ett sådant kanonjobb, så att han till å me fått grönt ljus från veterinär! :) Det var ett tag sedan jag surfade in här, så det har hänt mycket - fantastiskt jobbat av dig. :) Dina hundar är lyckligt lottade som har en så engagerad matte... :)

Spännande med valpplaner! Önskar dig stort lycka till!! :)

MVH,
Kattis i norr

Posted by Monica på Torpet Thu, September 30, 2010 19:21:53

Härligt att det gått så bra med Virre;-)

Provade den här bloggen ett tag men den var ruskigt seg, hoppas den blivit bättre blogtown har ju blivit helt kass den ligger ju inte alls i fas.

Vilken snygging den där Bisse;-)valpplaner låter kul.

Ha det bra/Kram

Posted by Evy Sandström Mon, September 27, 2010 10:57:32

Vad roligt att det går framåt med Virus. Kan du inte börja med ett långt flexikoppel innan du släpper honom helt fri. Jag bara längtar efter att få träffa honom hoppas ni kommer i närheten av Ulricehamn någon gång.

Posted by Callencos Sun, September 26, 2010 22:04:15

Jag vet inte... Hittar ingen inställning för det på one.com heller...
Men jag kommer att hinta på facebook direkt jag uppdaterar bloggen, känns som bästa hanteringen.

Posted by Carin Sun, September 26, 2010 22:02:00

Det här blev ju jättesnyggt men jag undrar hur man gör för att prenumerera på den här ? Hmmmm....