Callencos blog

Callencos blog

Kennelhosta och småbarn

doggiesPosted by Callencos Sun, January 23, 2011 20:08:34
Jaha, då var det då dags för Virre att få sin omgång av kennelhosta. Pascha hade det för 7-8 år sedan och han har *peppar peppar* inte visat några tecken ännu på att insjukna.
På fredag morgon så hostade Virre till ett par gånger, inte mer. Eftersom Soya redan hade hostat sedan söndagen innan (dock utan de klassiska kennel-hoste-slemmet) så hade jag i åtanke att ev. ringa simmet och avboka lite tider.
När jag mailade med mamma på dagen så visade det sig att Virre hostade ordentligt och att det var slem, slem, slem... Fa'n!
Jag ringde simmet och vi bokade av 4 veckor på en gång, Haninge Hundhälsa har som policy att frysa årskortet tills hunden är frisk, TACK SNÄLLA !!!

Fredag kväll och natt var helt galet jobbigt för Virre. Jag gjorde av med 4 hushållsrullar bara på att torka slem, han kunde inte dricka en droppe utan att hosta upp det igen och han hade 38,8 i feber. Vi sov ingenting på natten, ingen av oss här hemma.
På lördag morgon hade tempen stigit till 39,2 och han var dessutom trött, hängig och ledsen, såklart. Jag fick i honom lite hostmedicin för barn, lite lite, och jag tror att det hjälpte. På eftermiddagen började hostningarna avta lite grann och han blev lite piggare. Tempen på kvällen hade sjunkit till 38,6 YES !!

Idag söndag så har han hostat lite sporadiskt bara och jag har undvikit att ge honom hostmedicin. Jag insåg när Mini-Madde frågade om hur han mådde, att jag inte ens tagit tempen på honom idag. Han är pigg och glad även om han inte är helt sig själv.

Vi fick gäster idag, en liten överraskning. Madde & Göran ringde och frågade vad tusan jag höll på med och VARFÖR. Ehh, kollar på skidskytte och.... för att det är kul =)
Nä, på med kaffepannan för nu kom familjen Stolth Elmertoft på besök !

Knackelibank på dörren, de var här inom max 2 minuter =). Virre och Pascha blev glada av att få besök, kanske mest glada över Savannah som kom i lagom höjd för att få pussar och för att kunna dela med sig av mys-pys med sin fina lurviga mössa. Pascha gillade den skarpt!
Savannah tyckte att Viruz storlek var väldigt behändig (trodde först att det var Pascha) och stod och balanserade med hjälp av hans rygg. Madde och jag fick dock passa lite för Virre har ju en förkärlek att putta med rumpan och såååå bra är ju inte Savannahs balans ännu.
Pascha fick lite päls-kli, perfekt !

Plötsligt blir Melvin helt lugn och sansad (och det mina vänner är inte vanligt hehe). Han hade fått sällskap av Fluffan och det visade sig att Melvin ÄLSKAR katter. Han satt så lugnt och bara klappade och Fluffan njöt i stora drag. Hon som är så jäkla social, snacka om att hon fick stå i centrum!
Även Savannah fick göra sig bekant med Fluffan och jag hoppas att Göran fick några kort på det. Savannah var dock lite mer burdus (av glädje) så Fluffan valde att retirera då och då för att ändå komma fram igen för mer klapp och kel.
Vi drack kaffe och saft och åt kakor. Eller Melvin ÅT kakor och vi andra fick smaka. När Fluffan valde att pyssla med putsning och så, började Melle återgå till att vara den lilla buse han är. Jag insåg att mitt hem inte är barnsäkert, varken för Melle-killar eller små Savannor =) Vi fick rädda prylar lite då och då, men även Melvin var duktig och räddade saker från Savannahs grepp. Bla min mobil vid ett tillfälle. DUKTIGA Melvin !!!

Vid ett tillfälle låg Virre mitt på golvet i hallen och Savannah kröp dit. Hon tog några ärenden runt honom och jag höll lite span. Jag VET ju inte vad han gör om hon kryper på honom, om han studsar därifrån för hastigt så kanske han slår omkull tösen. Men, när hon satte sig nära hans framdel och började klappa/slå på hans huvud bara la han ner huvudet på golvet och njöt av att bli pillad på. Så säker på situationen och så go som bara han kan vara =)

Efter ett tag var det dags för familjen att röra på sig, Savannah började bli trött och deras hundar satt i bilen (Viruz har ju kennelhostan så ingen idé att plocka in dem här). Lugnet tog över lägenheten igen och jag kan bara med ett leende på mina läppar känna att VAD JAG ÄLSKAR MINA DJUR OCH VAD JAG ÄR STOLT ÖVER DEM.
Ingen av dem har ju faktiskt någon direkt erfarenhet av mini-människor men accepterar att de kommer med sitt ibland klumpiga kroppspråk och dundrar på. Det var lite tumult med rop här och där såsom "akta" "nej inte så" och "lugna ner dig nu" men mitt i detta låg grabbarna bara och sov och Fluffan låg och dödade en pälsråtta som Melvin hade hittat någonstans. Efter det dödade hon en tennisboll...!!??!!

När jag skulle slänga mig på soffan och kolla på sista skidskyttet för dagen hittade jag inte mina soffkuddar... 2 stycken hittade jag på Fluffans katt-träd men de andra 2 var... borta. Jodå, jag hittade dem efter en stund, inputtade INUTI Fluffans katt-träd/hus. Jag var även tvungen att befria min soffprydnad, skinn-hunden, som var i säkert förvar i buren som står i vardagsrummet. Där var burdörren stängd och LÅST ordentligt så att hunden inte skulle smita =))))

Jaa, vad säger man. Kennelhosta - ynklig hund - småungar, jag behöver helg nu =))))

Kram kram allihop och en extra kram till Göran, Madde, Melvin och Savannah !


  • Comments(3)//blog.callencos.se/#post128