Callencos blog

Callencos blog

Äsch då, länge sen...

doggiesPosted by Callencos Sun, January 09, 2011 20:29:47

Jaha, så blev det så där långt mellan uppdateringarna igen... Sorry!

Vad har hänt sen sist då? Ja livet rullar på som vanligt, Virre simmar sina 2 gånger per vecka och han simmar på jättebra. Han kör numera 10 minuter vanligt, 10 minuter med jetstream och så 10 minuter vanligt som avslut. Funkar kanon!
Vad jag har upptäckt nu i vinter är att Virre vid ca -10 grader och kallare blir för kall om metallplattan i benet. När det blir så pass kallt så vill han inte stödja på benet så jag har nu fått tips om att klippa av en strumpa och dra på honom (med hälen över knät så blir det hyfsat bra passform). Men... nu är det ju plusgrader och töväder så vi behöver inte prova... smiley

Kring jul hände något läskigt. På juldagen försvann en liten Aussie-valp, tiken Rusa, från sin hundvakt vid middagsrastning. Hon drog som en avlöning och kunde inte springas ikapp och paniken var ett faktum. Matten befann sig i Frankrike och kunde inte hjälpa till. Ryktet gick och Mini-Madde ringde mig och berättade om Rusa. Kunde vi åka och hjälpa till? Jamen SJÄLVKLART. Herregu' tänk om man själv satt i samma situation. Man blir ju plötsligt beroende av medmänniskor och vad gör man inte för att hjälpa till?
Så, Mini och jag drog iväg till Tyresö för att leta rätt på Rusa. Tyvärr gick vi i ca 1,5 timmar utan att se en skymt av henne och i kylan (och pulsandet i knäljup snö i skogen) så sa mina knän upp sig och vi var tvugna att ge upp. Vi åkte hem tomhänta.
Dagen efter vaknade jag av ett sms som sa att Rusa hade hittats. Jisses, mina armar fick full ståpäls och jag kände mig så lycklig och lättad. Undrar jag hur matte och hundvakten kände sig...?
Efter detta kom det en inbjudan till tack-middag, eller Tack-os middagsmiley för oss som försökt att hjälpa till. Vilket himla gulligt initiativ! Igår var det dags och jag & Mini drog till Skarpnäck där Rusa bor och satt och pratade och åt & drack gott hela kvällen. Grabbarna fick ha FF hemma så tyvärr blev det hemgång alldeles för tidigt. Men drygt 4 timmar hos nya vänner var himla trevligt och jag ser fram emot att få lära känna dem ännu bättre framöver. Rusa, som jag aldrig träffat förut, var en helt underbar liten valp. Alldeles underbart glad och lycklig och med en härlig valpmage att gosa med.

På nyårsafton stack Madde, jag och hundarna iväg till Flatenbadets parkering för att träffa lite Belgarfolk och andra kloka hundägare. Åza som hade samlat oss ville ha lite vinterlekar och träna på att ha "kennel-läger". Det var så himla lattjo och man hoppas ju kunna få delta på hennes kennel-läger framöver även om man inte skaffar sig en Maya-valp... *håller tummarna*.
Vi började med att dra lott, alla fick dra en tuggpinne med lottnummer på. Jag & Virre drog 3 och Mini och Ila drog 4. Så tyvärr fotade jag inte Ila så mycket då jag var tvungen att gå undan med Virre, och Madde fotade inte Virre eftersom hon var tvungen att hålla sig en bit ifrån (Virre är ju galen i Ila). Men vad vi gjorde var i alla fall uppletande. Tjoho, det har vi ALDRIG testat så detta skulle ju bli spännande. Det fanns 9 (senare 10) föremål i en uppförsbacke i skogen med myyyycket snö. Så var det en stig som vi förare fick vara på, men vi var tvugna att hålla oss mellan två markeringar. Vi fick peppa hunden så mycket vi ville, tjoa och skrika.
Jag förväntade mig inte att få in någonting så döm om min förvåning när Virre faktiskt fick med sig 4 föremål in till stigen på sina 5 minuter. Jag var så jäkla stolt över honom! Som belöning skulle han få en massa godis, men han tog en egen belöning och sprang och hånglade med Ila i stället =)

Som andra moment var det sök av figurant (Åza's döttrar ställde upp massor hela dagen och var dessutom figgar på söket). Jojo, sök har ju Viruz gjort förut med pop-övningar... för typ 3,5-4 år sedan smiley. Men såklart ställde vi upp och testade. Han hittade båda sina figgar utan pop men jag fick gå med honom ut lite för att peppa honom att leta. När han väl hittade dem så såg det ut som en liten glödlampa tändes och han satte sig direkt hos figgen för att få godis (vilket de inte hade men det hade ju jag hehe).
Han behövde 1:50 min på sig för att hitta båda figgarna, vinnaren behövde... 0:20 minsmiley

Efter detta var det dags för fika och vi hade med oss te, saft, glögg, bulle och kakor. Gott gott! Det blev prisutdelning och vi hade det toppenmysigt.
Länk till mina bilder i snön finns HÄR.

Åza försökte fota Virre på uppletandet men dels är det ju svårt att fota svarta hundar på vintern och dels så citat: "Han springer ju som han har smiley efter sig ha ha"
Men ett par bilder blev det i alla fall.

Nyårsnatten gick utan problem hemma hos oss. Mamma kom över för middag, skitsnack och skumpa (rosa skumpa som vi fått av Åza som tack för hjälpen med Maya-parningen) och kvällens bomber sköts runt omkring utan att hundarna bekymrade sig. Mina grabbar var ute vid 22-tiden och kissade utan reaktioner. När klockan slog 12 så gick Pascha in i badrummet och "hämtade energi" ett par gånger. Han var kvar i 4-5 sekunder och kom sedan ut igen. Inget mer än så, han litar helt och fullt på Virre (hmmm, varför litar han inte på mig då hahahaha, jag som är så stabil). När klockan hade passerat 12 så ville Virre UUUUUT. Han skulle minsann kissa. När jag väl släppte ut honom så skulle han först inte alls kissa utan LEKA. Men så gick han och pinkade till slut, helt döv för kriget utanför.
Drottning Fluffan reagerade inte speciellt heller. Hon tycker att de visslande pjäserna är lite väl läbbiga men jag såg ingen stress på henne under natten.

Lite mer lydnad har vi tränat tillsammas med Madde och även hemma. Några tävlingar i 1:an har vi planerat framöver i vår, hur ska detta gå????? Jag blir äckel-nervös bara av att tänka tanken.
Vi har passat på att träna platsliggning i soffan (huvud ner i backen) och även lite sittande. Det har gått bra, vi behöver bara träna massa platsliggningar med andra jyckar också.

Fler planer framöver?
Jo, jag väntar på att Bissie ska börja löpa. Hon bör sätta igång under januari (förra löpet startade 22 juli) och då parar jag henne med Viruzet. Sedan blir det en hektisk vår/försommar med första valparna på Callencos. Är riktigt spänd på detta och det ska bli så kul att få följa en egen kull. Virre är dock inte alls enig, han vill bara göra valpar men förstår inte varför vi måste ha dem hemma??? WHYYYYY ??!! Nåja, det ska nog gå bra!

Nä, nu ska jag ut och skotta bort lite till av all tö-snö ute på altanen. Sedan blir det kvällsrastning och plums i säng. Imorrn är det dags för jobb igen, nu en HEL vecka. Hur ska det gå? smiley

  • Comments(4)//blog.callencos.se/#post126