Callencos blog

Callencos blog

2010-09-26 Veterinärkoll efter sommaren och valpplaner 2011

doggiesPosted by Callencos Sun, September 26, 2010 20:23:21
I torsdags hade Virre och jag tid för att kolla upp läget med hans knä efter sommaren och simningen. Som vanligt sprang han in med "flaggan i topp" och in i varje öppet rum tills vi kom rätt. Vi väntade bara i några sekunder så kom Sophie, vår veterinär. Gissa om Viruz blev glad!

Hon ville börja med att se rörelser innan hon skulle börja bända och vrida. Vi både gick och travade för henne och det hon såg var hon MYCKET nöjd med !!!
Vi gick sedan in och skulle kolla mer ingående i lederna, medan hon gjorde det så försökta Virre sätta sig i knät på henne hela tiden, hon satt ju faktiskt på golvet haha. När hon var klar så sa hon "du är så duktig" och fick en rejäl tung-kyss tillbaka. Till och med så djurskötaren fnissade till och utbrast "va gullig han är". Han vet det, svarade jag med glimten i ögat.

Vi pratade lite om simningen och jag skröt om att han minsann simmar 20 minuter nu. Trött blir han, men peppar peppar inte halt. Lite stel ibland men då ökar vi inget gången efter. Jag nämnde att han tyvärr luktar hund nu för tiden (enligt min näsa luktar han pest) eftersom han simmar 2 gånger i veckan, jag som är van att Belgarna aldrig luktar hund alls. Herregu' jag kan ju aldrig skaffa en annan ras, man är så bortskämd. Veterinären replikerade SNABBT att "skulle jag ha en hund som Viruz så skulle inte jag heller byta ras". Gissa om det värmde i mitt hjärta!!!!!
Det är så skönt med Sophie, för hon går att läsa rätt bra i ansiktet och hon LÖS verkligen av glädje efter att ha träffat Virre nu och sett hur bra det går. Jag vet att hon även har pratat med Lisa om det (vår agilitykompis Lisa jobbar ju på Södran), att hon tyckte det kändes så trist när Virre aldrig blev bra.

Nåja, veterinärmässigt är vi ok'ade nu men vi har ju lite kvar på muskelfronten. Vi har bokat in ett besök hos Anna Holmgren 23 oktober, så får vi se om vi kanske kan få tillstånd att så smått låta Viruzet vara lös. Tänkte i så fall "lura" honom genom att träna lydnad utan andra hundar i närheten och så plötsligt får han inse att han är lös. Känns som att scenariot - Viruz lös tillsammans med andra hundar - bara kan sluta på ett sätt. Som Madde (Stolth Elmertoft) sa, han kommer att studsa runt som Tigger i Nalle Puh med stålfjädrar under tassarna. Så målande smiley.

Tror nog att även Pascha önskar att Virre blir friskförklarad snart så att han får en röjar-kompis i skogen igen. Han behöver det.

Snart är det dags för Agility-VM!!! På torsdag drar vi - det ska bli så himla GOTT med glädje från morgon till kväll, säkert gott att äta och dricka och MASSOR AV HÄRLIGT SÄLLSKAP !!! Jag ska även få möjligheten att träffa Giacomo vom Phillipshof, en blivande make till Bissie kanske. Men jag har bestämt att Virruzet får axla manteln på första kullen så parning blir januari/februari. Ska bli riktigt spännande !!!

Nä, nu ska jag göra mig något att äta. Mamma har ringt från Kapellskär och är på väg hem, jag har haft töserna här hemma så hon plockar upp dem på vägen. Sedan blir det nog en rätt tidig kväll, känner mig mör!

Bissie - min blivande stamtik

  • Comments(6)//blog.callencos.se/#post119