Callencos blog

Callencos blog

2010-08-25 Lite nytt från Sköndals galna ZOO =)

doggiesPosted by Callencos Sun, September 26, 2010 20:03:43

Hallå världen !

Efter att ha jobbat HELA sommaren så har jag nu äntligen SEMESTEEEEEER! Visserligen bara 2 veckor men ändå. Jag njuter i fulla drag och första semesterdagen igår var helt toppen. Solen sken för fullt och jag kunde sitta ute i solstolen en längre stund och bara njuta.
På eftermiddagen hade Virre-pirre sin simning, vi kör måndagar och torsdagar, och han är så himla duktig. Jag börjar känna att det kommer lite muskler nu, men det är långt kvar. Tyvärr har vi fått avslag på rehab från Agria, motiveringen var att vi ju redan har fått rehab för höger knä... Nåja, rehaben vi nyttjade förra året på hösten var för höger ben, inte specat bara knä, och det var massage, elbehandling, ljud och laser för att få bort hältan som vi trodde satt i djupt liggande muskel bl.a. Detta var ju i höstas. Sedan i februari gick vi ju in i knät på honom och hittade att korsbandet var delvis trasigt, därav den stora TPLO-operationen. Detta har Agria ersatt tack och lov. Det som de nu alltså inte vill ersätta är rehab efter operation !!!!!!! I mina ögon helt annan rehab än det vi gjorde i höstas. Jag är inte helt med på hur den personen/skaderegleraren tänker här, men jag kommer att överklaga. Naturligtvis är personen i fråga på semester och kommer åter först 9:e september. Frågan är om jag kan prata med henne och få henne att ändra sig eller om jag måste överklaga skriftligen. Känns rätt jäkla jobbigt måste jag säga, jag hade ju dessutom pratat med just en skadereglerare om hans rehab INNAN vi började simningen. Jag frågade då om hur jag exakt skulle gå tillväga för att göra allt rätt från början. Denna skadereglerare frågade om jag fått pengar innan för rehab och jag berättade då om höstens behandlingar när vi inte visste vad som var felet. Och ÄNDÅ får jag då avslag... Jag har försökt få reda på vem jag pratade med (skrev såklart inte upp namnet just då) men jag får inget svar. Vet inte om det är medvetet de inte svarar eller om de inte kan se vem jag pratat med... Med facit i hand, jag hade inte köpt rehabkorten om jag inte faktistk var säker på att jag skulle få ersättning från Agria, jag är inte gjord av pengar tyvärr!!! Det är ju därför man har försäkring..........
Nåja, vi får se hur det slutar. Jag hade förväntat mig 4.000 SEK av Agria och jag hoppas ju än.....

Ikväll släpade Madde med mig till klubben för lydnadsträning. Jag gjorde några små övningar som Virre klarar av utan att belasta benet såsom linförigheten, ställande under gång, apportering och platsliggning. Dock gjorde han bara 30 sekunder platsliggning för jag kände att "tänk om" det är obehagligt för honom att ligga sådär rakt i stället för på sniskan liksom. Han var i alla fall duktig och väldigt energisk. Jag gjorde även ett läggande under gång, också det bara en gång med tanke på knät. Jag sa till Madde att "det spelar ingen roll hur han gör den, jag gör inte om det oavsett". Då sätter han den med en 10-poängare. Duktigaste killen i sta'n.
En jäklarns kontakt har han killen, till och med så att han inte ens blinkade när en mygga satte sig på hornhinnan på honom. Han är ju bara för bäst !!! Jodå, jag klappade honom över ansiktet så att myggan drog sin kos.

Jag har tyvärr bestämt att jag och Madde inte kommer att åka på SM i bruks/IPO. Jag hade så himlans gärna åkt och tittat men jag har verkligen inte råd. Och speciellt inte nu när Agria inte ersätter simningen till viss del. Så jag får svika Elin och Nixa som jag så gärna hade sett i Skyddet, och Jenny och Treo som jag så gärna hade sett i IPO't. Plus alla andra belgare som tagit sig till SM, det var en hel del (28 ordinarie, mestadels mallar). Men jag får ta det ett annat år och då får ni lova att se till att kvala igen hehe.

Pehrzon blir bara mer och mer döv, men åh så charmig. Och hans svarta kläder håller mer och mer på att förvandlas till en silverkostym, se bara hans söta tassar nedan. Jag lägger även in en bild på Virre för att ni ska se hur fin han börjar bli i pälsen efter rakningen vid operation. Han ser snart normal ut *fniss*. Visserligen är fotot taget med det skadade benet bakom, men ni ser ju ändå att det inte är ett naket ben.

Och så Silver-Prinzen då:

Nä, nu är det faktiskt dags att gå och lägga sig. Det var väldigt vad snabbt jag vände på dygnet på semestern hehe. Klockan är ju nu redan 2 på natten, tjohoo !!! Natti natti gott folk.

  • Comments(0)//blog.callencos.se/#post118