Callencos blog

Callencos blog

2010-07-23 Hårt att erkänna men igår...

Viruz korsbandPosted by Callencos Sun, September 26, 2010 20:00:43

.... gjorde jag en redig blunder...

Vid halv 9 igår kväll åkte jag ner till handikapp-badet en bit ifrån mig. Virre skulle simma igen och denna gång skulle jag prova utan Madde och Ila's sällskap eftersom det var lite för mycket trigger för Virre.

Han simmade fint och lugnt sitt första pass och sedan fick han klättra upp på trappan på bryggans ena kortända (från stranden sett ser bryggan ut som ett gigantiskt T men utan höger-pinnen så att säga - trappan är ute på vänsterpinnens kortända). När han satt där och väntade på att puls och andetag skulle dämpa ner så kom det en kvinna, hennes väninna och en son i 8-10 årsåldern. Grabben hoppade i medans kvinnorna i stället pratade med mig och Virre och om varför vi var där. Virre var SÅ SNYGG i sin flytväst så uj uj.
Sedan fick han hoppa i igen och börja simma sitt andra pass. Han simmade då och då i närheten av grabben vilket han tyckte var kul, tuuuuuur att inte Virre fick för sig att klättra upp ur vattnet på grabben eller nåt. Nån gång hörde jag grabben säga "mamma, Viruz sparkade på mig när han simmade förbi" och jag kan ju tänka mig hur fort de små små tassarna går i vattnat för att kunna ta sig framåt.
Jag går där fram och tillbaka för att Virre ska följa mig, när jag plötsligt snubblar med flipp-floppsen på en av de två reglarna som själva trappan sitter fast på. I slow motion tar jag ett kliv rakt fram för att återfå balansen men det fungerar inte, så............... PLUMS !!! Bottnar visserligen upp till bröstet och landade "ståendes" i vattnet men ändå ....

En sån jäkla flax att jag hade mobilen i bilen, jag har den aldrig med in på hundsimmet heller "bara för att". Hua mig vilken tur. Däremot hade jag bilnyckeln i shortsen och jag var lite stressad över om den pajjat, elektriskt som det ju är nu för tiden.
En stund efter att jag tagit mig upp igen, med ett leende och "jag bjuder på det" så hör jag att väninnan säger att hon inte kan gå i vattnet för det är så kallt. Då säger jag "men, gör som jag - hoppa i bara - det är jättevarmt och skönt !!!". Ni kan tro att de skrattade gott.

När Virre sedan simmat klart så gick vi till bilen, alla ropade hej då till Viruz (men inte till mig.....) och vid bilen inser jag att nyckeln fungerade *pust*. Torkade Virre och satte in honom i bilen, sedan undrade jag vad jag skulle göra med mig själv... Dyngsur i linne och trosor & shorts. Hej och hå!
Jag tog ila's handduk från baksätet, skakade av den ordentligt och la den i framsätet i stället. Satte mig på den och hjälp vad blött det blev ändå. Såg det när jag klev ur hemma men det hade torkat i morse.

Så, årets första dopp är avklarat och inte ens Virre lyckades jag skrämma hehe.

  • Comments(0)//blog.callencos.se/#post116