Callencos blog

Callencos blog

2010-06-06 Det går segt men lite framåt...

doggiesPosted by Callencos Sun, September 26, 2010 19:46:02

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade, fa'n vad tiden går.
Bissies husse frågade igår om det var något speciellt som gjorde att jag inte uppdaterade, och på sätt och vis är det väl det. Orken finns inte, jag är inte mig själv och Virres skada tar ju som ni vet både tid och energi.

Snart är det 1 år sedan han skadade sig, slutet på juni på Gotland 2009. Det har enkelt uttryckt varit ett jävligt jobbigt år och jag är glad att jag haft folk runt mig som peppat hela tiden, både inom närmaste kretsen/familjen och nyvunna vänner och bekanta. Tack Tack!!!

Status just nu är att vi fortfarande vilar efter den brutna lilla benbiten i knät. Den 15:e har vi fått tid för att få träffa Sophie Gäfvert igen och då slår vi en röntgen till. Vår förhoppning är då att biten har växt fast/broskats in och att vi kan påbörja rehabiliteringen igen. Där gissar jag att vi börjar på ruta 1 igen men kanske att det kan gå liiiiite fortare fram mellan simlektionerna.

Vad har annars hänt då???
Det har varit utställning på Ivö i år igen. Jag orkade däremot inte åka ner, fick ångest över resan ju närmre den kom. Till slut bestämde vi om helt enkelt och jag blev hemma och hundvakt i stället. Trist såklart att inte träffa alla kompisar där nere (ni är ju dessutom så många) men man får väl ibland lyssna till sitt inre och inte tvinga sig till saker man inte pallar.
I alla fall så tog mamma med sig Bissie (och alla sina hundar som skulle med) ner till Ivö och hjälpte till att ställa henne. Hon gick bra, vann öppenklassen, fick CK och blev 4 bästa tik. Kanonkul och jag var mäkta stolt när mamma ringde med resultatet!! Kullsyster Rose kom med sin familj från Tyskland och blev 2:a i öppenklassen med CK så det blev en liten familjesammankomst där i toppen.

Efter det har vi haft en liten specialutställning även här i Stockholm, rättare sagt igår var den. Här gick det inte alls bra tyvärr, men jag tyckte ändå att domaren gjorde bra ifrån sig. Hon höll CK't på Bissie vilket jag just nu inte tycker var rätt, hon har bra päls och ser mycket trevlig ut. Hon är jättemysig mentalt också så jag ser inte brister nog att hålla CK't. I kritiken (välfylld sådan) fick hon många fullträffar men även några frågetecken från min sida. Tex "hazel eyes" och jag tycker att hon har nästan svarta ögon. Hon fick även "minimum angulated in front" och där håller jag verkligen inte heller med. Undrar hur hon då skrev på tervarna som i regel är helt spikraka...?
Hon skrev också att "Topline should be strong" och först blev jag inte undrande, men när jag ser fotona som togs igår så ser jag vad hon menar. Bissie är i början på en fällning och har fällt mitt på ryggen så att där blir en dipp mitt i rygglinjen. Ser precis vad domaren menar där.

Nu har vi några gyllene tider att se fram emot under sommaren. Först ut är SM i Agility som går av stapeln 18-20 juni dit jag åker tillsammans med Madde och mamma. Veckan efter det så åker jag och mamma till Danmark för att ställa ut på Världsutställningen (WDS-2010) i Herning och påföljande special i Silkeborg. I augusti åker jag och Madde förmodligen och tittar på Bruks- och IPO-SM en bit ovanför Gävle.
Lite senare i höst är det dags för VM i Agility, i Tyskland i år.

Jag tar inte ut så mycket semester i år, min tanke är att spara lite så att jag kan vara hemma när/om jag tar en kull på Bissie nästa vår. Jag ska först lysa hennes ögon igen för att klargöra om det verkligen är en liten utvecklingsrubbning i ögat eller om det är en liten katarakt. Framtiden får utvisa. Min arbetsgivare är i alla fall med på noterna och var glada att jag ändå förberett så pass långt i förväg om att jag ev. vill ta en kull.

Idag är soffan bokad framför tv'n. Klockan 15 börjar sändningarna från finalen i French Open och jag längtar sååååå till att få se den. Jag tror att jag utgår ifrån att Nadal leker lite med Söderling i första set och sedan bara sopar mattan med honom, allt annat som kan hända i Söderlings favör tar jag som en bonus. Han KAN slå Nadal men jag finner det inte så jäklarns troligt. Speciellt inte efter de två riktigt stentuffa matcherna han har i ryggen från kvarten och semi...

Avslutar nu med bilder från Bissie igår, ni som orkat läsa ända hit får se min ljuva lilla flicka =)

Man ska stretcha för att kunna röra sig bra. Bissies matte Carina är instruktör på Friskis & Svettis, märks det


  • Comments(0)//blog.callencos.se/#post112